Wat is er te beleven op Texel?

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland. Het eiland is gemiddeld 8 km breed en 20 km lang en heeft daarmee een oppervlakte van ongeveer 170 vierkante kilometer. Texel beschikt over 30 kilometer strand en is daarmee een perfecte bestemming voor strandliefhebbers.

Op Texel kun je van alles zien en doen. Van heerlijk tot rust komen in de natuur tot en met sportieve activiteiten zoals fietsen, wandelen of paardrijden. Wat je voorkeur ook is, Texel is het hele jaar door een heerlijke bestemming voor een weekendje weg of een lange vakantie.


Activiteiten op Texel

Benieuwd welke activiteiten je kunt doen op Texel? Bekijk de tips!

Ontdek de uitkijkpunten

Texel kent verschillende plekken waar je een prachtig uitzicht hebt. Een bekende plek is de uitzichttoren Fonteinsnol, hier heb je een 360 graden panorama view over het bos en de duinen. Of breng een bezoekje aan de bunker bij Den Hoorn, de trap bij De Slufter, Bertusnol, of de IJzeren Kaap. Deze punten zijn vrij toegankelijk.

Huur een Texel Cruiser

Huur een elektrische Texel Cruiser en tour met gemak het eiland over. Rij richting het strand door de duinen en ontdek de dorpjes van Texel. Breng een bezoek aan de haven van Oudeschild of maak een rondje door Den Burg. Momenteel alleen mogelijk in een groepsgrootte van 2 mensen, tenzij je uit hetzelfde huishouden bent dan mag je nog wel met 3 of 4 als gezelschap een Texel Cruiser huren.

Bezoek Fort de Schans

Wandel over het historische fort en geniet van het Texelse landschap. Een leuk, educatief en gratis uitje.

Sommeltjespad

Een wandeling door het bos voor jonge kinderen, waar ze zelf de weg kunnen vinden aan de hand van de Sommeltjes. Dit zijn Texelse aardmannetjes, die volgens oude verhalen ’s nachts tot leven komen. Lees hier meer over de route.

Sporten in de natuur

Er zijn veel actieve activiteiten te bleven op het eiland. Van hardlopen in de duinen tot mountainbiken in het bos. Bekijk het hier het overzicht voor inspiratie.

Vogels spotten

Texel is een echt vogeleiland! Langs de oostkant van het eiland vind je bijvoorbeeld de vogelboulevard met verschillende natuurgebieden. Ook zijn er diverse vogelkijkhutten en kijkschermen waar je de vogels kunt bekijken.