Boottijden Terschelling

Rederij Doeksen is de veerdienst tussen Terschelling en Harlingen. Per dag is er een aantal keer een overtocht met de veerboot van en naar Terschelling. Op vrijdag en in het weekend gaat de boot vaker. De normale veerdienst doet er ongeveer 120 minuten over. Er is ook een sneldienst die er 50 minuten over doet. In tegenstelling tot de Waddeneilanden Vlieland en Schiermonnikoog, kun je ook met de auto naar Terschelling.

Boottijden Terschelling Doeksen

Vertrektijden boot Terschelling

Vanaf Harlingen

Vanaf Harlingen gaan er 2 veerboten. Beide hebben verschillende boottijden.

  • Veerdienst Ms. Friesland: vaart iedere dag om 9.45, 15.00 en 19.55 uur. 
  • Veerdienst Ms. Midsland en Sneldienst: vaart op verschillende tijden per dag. Kijk op de website van Rederij Doeksen voor de actuele boottijden. 

Vanaf Terschelling

Vanaf Terschelling gaan er ook 2 veerboten. Beide hebben verschillende boottijden.

  • Veerdienst Ms. Friesland: vaart iedere dag om 07.00, 12.30 en 17.30 uur. 
  • Veerdienst Ms. Midsland en Sneldienst: vaart op verschillende tijden per dag. Kijk op de website van Rederij Doeksen voor de actuele boottijden. 

Let op: de boottijden kunnen afwijken én reservering is verplicht. De dienst kan vol zitten en daardoor niet meer beschikbaar zijn. Boek je ticket dus op ruim van tevoren.


Boottijden sneldienst Terschelling

Tussen Harlingen en Terschelling is er ook sneldienst. De vaartijd is ongeveer 50 minuten. Op maandag, vrijdag, zaterdag en op feestdagen gaat de snelboot vaker en kan er een aangepaste dienstregeling zijn.


Afvaartijden boot Terschelling bij drukte

Terschelling is een aantrekkelijk eiland. Vooral in de zomermaanden of tijdens feestdagen. Dat kan voor drukke overtochten zorgen. Ga je met de auto? Zorg er dan voor dat je ruim op tijd een bootkaartje koopt met daarop jouw vertrekdag en tijd. Er kunnen 60 auto’s mee op de boot naar Terschelling. Zorg er bovendien voor dat je op de dag van de overtocht ruim op tijd bij de veerhaven in Harlingen bent om de boot naar Terschelling te nemen.


Boottijd Terschelling reserveren: kan ik een plek op boot Terschelling tijdig boeken?

Ja, voor boot Terschelling moet je reserveren als je met de auto, motor of ander voertuig de overtocht wilt maken. Je kunt het beste vooraf online een plek op de Rederij Doeksen reserveren. Je doet dit via de website van Doeksen. Volg de volgende stappen:

  1. Ga naar rederij-doeksen.nl.
  2. Selecteer je route en dag voor de heenreis en terugreis.
  3. Selecteer het aantal personen en geef aan of je een auto of een ander voertuig meeneemt.
  4. Kies het tijdstip voor de heen- en terugreis.
  5. Rond je bestelling af en koop de tickets online.
  6. Zorg ervoor dat je op tijd bij de boot in Harlingen aankomt, dus vertrek op tijd!

Telefonisch reserveren kan ook via 088 9000 888.

Ga je zonder auto of alleen met de fiets over?
Ook dan moet je een dag en tijd te reserveren. Het blijft handig om vooraf online je kaartje te kopen.


Prijzen voor boottijden Terschelling

Je kunt een enkele reis of retour boeken. De prijzen verschillen per leeftijd. Ook betaal je extra voor voertuigen. Hou voor auto’s rekening mee dat het minimumtarief op de veerboot € 90 is en dat de plaatsen voor auto’s op de veerboot snel volgeboekt zijn. We raden dus aan raden om de overtocht lang van tevoren te boeken. Je kunt uw auto ook in Harlingen laten staan en op het eiland een fiets huren bij wijze van vervoermiddel. Tussen de dorpen op het eiland rijdt ook een bus.

Bekijk kosten boot naar Terschelling