Boottijden Ameland: tijden afvaart Amelandse boot

Wagenborg Passagiersdiensten is de veerdienst tussen Ameland en Holwerd. De veerboot naar Ameland zo’n 10 keer per dag vanuit de veerhaven in Holwerd en doet er ongeveer 50 minuten over om de overtocht te maken. Bekijk hoe laat je kunt afvaren vanaf Holwerd óf Ameland met deze actuele boottijden van Wagenborg Passagiersdiensten.

Boottijden Ameland Wagenborg

Vertrektijden boot Ameland

Vanaf Holwerd

Vanaf Holwerd vaart de Wagenborg veerboot tussen 7.15 en 20.00 uur naar Ameland. Gemiddeld is er elk uur een overtocht. Op maandag, vrijdag, zaterdag en op feestdagen gaat de boot vaker en is er een aangepaste dienstregeling. Er gaat ook een sneldienst die 2 keer zo snel is. Deze heeft andere vertrektijden.

Vanaf Ameland

Vanaf Ameland vaart de Wagenborg veerboot tussen 6.15 en 19.00 uur naar Holwerd. Gemiddeld is elk uur een overtocht. Op maandag, vrijdag, zaterdag en op feestdagen gaat de boot vaker en is er een aangepaste dienstregeling.


Afvaartijden boot Ameland tijdens weekend & feestdagen

Op zaterdag vaart de boot:

  • vanaf Holwerd tussen 9.30 en 20.00 uur. Van juni tot en met augustus begint de afvaart om 6.15 uur.
  • vanaf Ameland tussen 8.30 en 19.00 uur. Van juni tot en met augustus begint de afvaart om 7.15 uur.

Op zon- en feestdagen vaart de boot:

  • vanaf Holwerd tussen 9.30 en 20.00 uur. 
  • vanaf Ameland tussen 8.30 en 19.00 uur.

Boottijden sneldienst Ameland

Tussen Holwerd en Ameland vaart de Wagenborg snelboot tussen 6.45 en 20.30 uur. De vaartijd is ongeveer 20 minuten. Gemiddeld is elk uur een overtocht. Op maandag, vrijdag, zaterdag en op feestdagen gaat de sneldienst vaker en is er een aangepaste dienstregeling.


Tijden boot Ameland bij drukte

Vooral in het hoogseizoen is Ameland een gewilde bestemming. Ga je met de auto? Koop dan ruim van tevoren online een ticket met de gewenste dag en tijdstip voor de boot naar Ameland. Er kunnen 72 auto’s mee op de boot naar Ameland. Zorg er bovendien voor dat op de dag van de overtocht ruim op tijd bij de veerhaven in Holwerd bent om de boot naar Ameland te nemen.

Ga je alleen als voetganger? Dan hoef je geen datum en tijd te reserveren. Er kunnen ongeveer 1200 mensen op de boot, dus er is altijd wel plek. Let er wel op dat het tijdens drukke weekenden druk kan zijn op de veerhaven. Koop dus op tijd een kaartje voor de boot, het liefst online. En zorg dat je ruim op tijd op de veerhaven bent, zodat je tijd genoeg hebt om te parkeren.


Boottijd Ameland reserveren: kan ik een plek op boot Ameland tijdig boeken?

Ja, voor boot Ameland moet je reserveren als je met de auto, motor of ander voertuig de overtocht wilt maken. Je kunt het beste vooraf online een plek op de Wagenborg veerdienst reserveren. Je doet dit via de website van Wagenborg Passagiersdiensten. Volg de volgende stappen:

  1. Ga naar wpd.nl.
  2. Selecteer het aantal personen dat de overtocht naar Ameland gaat maken.
  3. Geef aan of je de auto of een ander voertuig meeneemt.
  4. Selecteer de gewenste datum en tijdstip voor de heen- en terugreis.
  5. Rond je bestelling af en koop de tickets online.
  6. Zorg ervoor dat je op tijd bij de boot in Holwerd aankomt, dus vertrek op tijd!

Telefonisch reserveren kan ook via 0900 9238.

Ga je zonder auto of alleen met de fiets over?
Dan hoef je verder geen dag of tijd te reserveren. Je kunt dan altijd mee met de boot. Het blijft wel handig om vooraf online je kaartje te kopenParkeren in Holwerd kan op meerdere manieren


Prijzen voor boottijden Wagenborg Passagiersdiensten

De tarieven voor de veerdienst naar Ameland gaan per reiziger en voertuig. Je betaalt meer als je een voertuig, zoals een fiets, kar, motor of auto de overtocht maakt. Ook moet je betalen voor een hond. Er is verder een voordelige prijs voor groepen. En er zijn meerretourtickets die goedkoper zijn.

Bekijk alles over boot naar Ameland